Live Streaming fra Århus Universitet

I kølvandet på den øgede interesse, der har været for de naturvidenskabelige foredrag, er der nu mulighed for at se flere af slagsen sendt direkte fra Aarhus universitet.

 

Der kræves, udover interesse og et lyst hoved, ingen særlige forudsætninger for at kunne følge med i foredragene. Alle med interesse i at udvide deres horisont kan deltage. På grund af for mange uafhentede billetter har vi i år sat en billetpris på 20 kr., som kan ombyttes til kioskvarer på tilsvarende værdi i vores billetsalg. Undtagelsen er foredraget "Smagen af øl", som koster 30 kr. der ikke kan ombyttes. Dette skyldes, at der serveres smagsprøver.

Der vil være en pause indlagt, hvor man kan købe forfriskninger i billetsalget.


Foredragsrækken består af følgende:

 

 

09.03. kl. 19.00-21.00: Big Bang og det usynlige univers

Forelæser: Professor i astronomi Steen Hannestad, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet 

Sprog: dansk
Entré: 20 kr. 

Mørkt stof og mørk energi udgør 95 % af universet, men vi ved faktisk ikke hvad det er. Uden det mørke stof ville vi, og livet, imidlertid ikke eksistere. Løfter den nyeste forskning i kosmologi sløret for hvad det usynlige univers egentligt består af?

Find billet her


16.03. kl. 19.00-21.00: Pandemier i de sidste 200 år

Forelæser:  Professor i folkesundhed Lone Simonsen, Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet
Sprog: dansk
Entré: 20 kr 

Hvad kan vi lære af at kigge tilbage i historien på de store epidemier og pandemier - fx pesten, spansk syge, kopper, kolera og mæslinger? Nye matematiske modeller giver os indsigt i hvordan fremtidige epidemier udvikler sig - herunder covid-19-pandemien.

Find billet her


13.04. kl. 19.00-21.00: Magtfulde mikrober der gavner dig

Forelæser: Professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet 

Sprog: dansk
Entré: 20 kr.

 Bliv klogere på nyeste forskning om de bakterier, svampe og virus som lever i og på hver enkelt af os livet igennem. De styrker vores modstandskraft mod farlige mikrober, beskytter os mod kroniske sygdomme og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt.

Find billet her


20.04. kl. 19.00-21.30: Smagen af øl

Forelæsere: Brygmestrene Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium   
Sprog: dansk
Entré: 20 kr.

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.
Under foredraget får du serveret smagsprøver på malt, humle og seks øltyper.

 

Find billet her

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.04. kl. 19.00-21.00: Sære sanser

Forelæser: Professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen, Institut for Biologi, Aarhus Universitet

Sprog: Dansk
Entré: 20 kr.

Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og de sanser vi er udstyret med. Hør om hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter og om de sære sanser der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse der er meget langt fra vores egen.

Find billet her