Live Streaming fra Århus Universitet

I kølvandet på den øgede interesse, der har været for de naturvidenskabelige foredrag, er der nu mulighed for at se flere af slagsen sendt direkte fra Aarhus universitet.

 

Der kræves, udover interesse og et lyst hoved, ingen særlige forudsætninger for at kunne følge med i foredragene. Alle med interesse i at udvide deres horisont kan deltage og det er ganske gratis.

Der vil være en pause indlagt, med mulighed for at købe forfriskninger i Nicolai Café.


Foredragsrækken består af følgende:

04.02. kl. 19.00-21.00: Einsteins relativitetsteori

Forelæser: professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: Dansk
Entré: gratis

Einstein lagde med sin relativitetsteori fundamentet for meget af den moderne fysik. Hør om at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber og om de tilsyneladende paradokser som relativitetsteorien behandler - fx det såkaldte tvillingeparadoks. 

Find billet


18.02 kl. 19.00-21.00: Kvantecomputeren

Forelæser: professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis 

Få en intro til kvantefysikkens verden, og hør om den nye ?kvanterevolution? som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener. Hør om hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.

Find billet


03.03. kl. 19.00-21.00: Det er bare en virus

Forelæser: Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis 

Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem. 

Find billet


10.03. kl. 19.00-21.00: Fremtidens natur

Forelæser: professor i økologi Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis 

Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på?

Find billet


31.03. kl. 19.00-21.00: Dybhavet

Forelæsere: professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology
Sprog: dansk
Entré: gratis

Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden.

Find billet


14.04. kl. 19.00-21.00: Ig Nobel Prize

Forelæser: The founder of the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, and three price winners
Sprog: Engelsk
Entré: gratis

The Ig Nobel Prize is awarded for "peculiar research" that at first makes us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humour-filled dive into the prize-winning research. Meet Marc Abrahams and some of the recent prize winners.

Find billet


21.04. kl. 19.00-21.00: Rask og glad - tak dine unikke mikrober

På grund af situationen med coronavirus har vi valgt at udsætte foredraget til foråret 2021 – det gennemføreres altså ikke den 21. april 2020.

Vi håber på jeres forståelse, og at vi snart kan byde jer indenfor i biografen igen!

Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Ny forskning viser at mikrober i vores tarm, på vores hud og i vores hulrum påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden. Hør om hvordan du styrker dine mikroorganismer så de optimerer dit immunforsvar, din fordøjelse og din mentale balance.

Find billet