Nicolai Café får ny forpagter

Siden genåbningen af Nicolai Biograf i maj har caféen stået tom, men inden længe vil det igen være muligt at kombinere biograffilm med et lækkert måltid mad.

Efter udbud er Anja Skyttegaard Jepsen blevet valgt som ny forpagter, og hun er allerede i fuld gang med at gøre det store lokale klar til de første gæster. De formelle godkendelser er i hus, og planen er at åbne lørdag d. 3. juli.

“Jeg håber, vi får rigtig meget gang i den, for jeg ser et meget større potentiale for samspil mellem biograf og café, end der hidtil er blevet udnyttet,” siger den nye forpagter.

Konceptet målrettet børnefamilier “Brunch og Bio” genopstår med sikkerhed fra hendes første åbne weekend. Dertil nævner hun en række mulige temaarrangementer i gården, hun umiddelbart ser for sig - såsom jazz, øl, vin, julemarked og underholdning for børn.


Lang kokkeerfaring

Det er første gang, at Anja Skyttegaard Jepsen kan skrive forpagter på cv’et, men den 47-årige kvinde har stor erfaring fra restaurationsbranchen at trække på.

Oprindeligt er hun tilbage i år 2000 udlært kok fra Kryb i Ly Kro i Taulov, og siden dengang har hun haft forskellige køkkenfunktioner på steder som Weis Stue i Ribe, Sdr. Bjert Kro, Hotel Vamdrup og Slukefter Kro ved Vojens.

Hvis man ud fra hendes cv tænker, at klassiske danske retter får plads på menukortet i Nicolai Café, så har man ikke skudt helt ved siden af.

“Der vil blive serveret smørrebrød hver dag til frokost, hvor grundingredienserne er de helt klassiske. Jeg vil dog lave det med et mere moderne aftryk både i anretning og smag,” siger Anja Skyttegaard Jepsen, som i første omgang står alene i køkkenet.


Menukortet

Udover smørrebrød vil det først på dagen også være muligt at få kaffe og kage, og på det kommende menukort burde der være mad for enhver smag.

Pizza, stjerneskud, varmrøget laks, helstegt rødspætte, burgere og vegetarfrikadeller er blot nogle af de ting, man som gæst vil få at vælge imellem. Dertil kommer “dagens ret”, som ifølge hende for eksempel kunne bestå af hakkebøf.


Om Anja

Anja Skyttegaard Jepsen har på mange måder lokale rødder. Først og fremmest er hun født i Kolding, døbt i Sct. Nicolai Kirke og primært vokset op i Ålykkegade med skoletid på Aalykkeskolen.

Som barn havde hendes mor sin daglige gang i Nicolai-komplekset - dengang stedet husede en folkeskole. Hendes far er vokset op i Blæsbjerggade, og den nye forpagter har også selv haft adresse i samme gade gennem en årrække. I dag bor hun stadig indenfor kommunegrænsen i Vamdrup.

Netop Blæsbjerggade - lige overfor Nicolai Biograf - havde i Anja Skyttegaard Jepsens ungdom faktisk en smørrebrødsforretning. Her kunne man ifølge hende købe smørrebrød i en automat, hvis man for eksempel var på vej hjem fra en sen bytur. Nu vender smørrebrødet altså tilbage til området.