Dicte fortæller om sine oplevelse under Venedig Filmfestival

Læs, med Dictes egne ord, hvilke oplevelser hun havde som repræsentant for Nicolai Biograf og Danmark under Venedig Film Festival 2018.

Ung filminteresseret til filmfestival i Venedig: >>hvor jeg misunder den unge dansker, der får lov til at komme af sted næste år!<<

Gennem Nicolai Biografs samarbejde med Europa Cinemas, fik biografen mulighed for at sende en ung filminteresseret afsted til filmfestival i Venedig med alt betalt. Dicte C. Houmøller er på baggrund af sin ansøgning blevet udvalgt som ambassadør for 28 Times Cinema, hvor hun repræsenterede Nicolai Biograf og Danmark som en del af en ungdomsjury under festivalen.

Dicte C. Hovmøller fortæller her om sin oplevelse:

Min oplevelse til Venedig Film Festival

For et par dage siden kom jeg hjem fra, hvad jeg allerede nu nok vil beskrive som en af de mest indflydelsesrige oplevelser, jeg har haft i mit liv. Jeg har kun levet 23 år, så forhåbentlig har jeg stadig meget i vente, men alligevel er jeg overbevidst om, at det at repræsentere Danmark for 28 Times Cinema til Venedig Film Festival 2018, var en meget stor ting. Stor, fordi jeg fik lov til at komme tæt på filmverdenen på så mange forskellige og fantastiske måder, at det næsten er svært at holde styr på.

Selvfølgelig var det først og fremmest min primære funktion til festivalen, nemlig at være jury for 11 film i Giornate degli Autori-konkurrencen, sammen med 27 andre unge fra hver deres Europæiske land. Dette betød, at jeg, sammen med de andre udvalgte repræsentanter, ikke bare skulle se film og vælge, hvilken jeg personligt bedst kunne lide, men også skulle formå at formulere, hvorfor en film fungerede eller ikke gjorde - samt overbevise de andre om mine holdninger, når vi var samlet til jurymøder. Og hvor var der mange dygtige mennesker med stærke argumenter til de møder, og hvor var det fedt at kunne overbevise andre om sin holdning til en film, men hvor var det samtidigt smukt selv at kunne ændre sit eget syn på, hvad man netop havde set, fordi andre havde en helt ny vinkel, man ikke selv havde overvejet. I sidste ende var det den franske film C'est ca l'amour der vandt konkurrencen, og selvom der også var andre stærke bud blandt de 11 film, så var det samtidigt en film, som stort set hele juryen kunne blive enige om fungere i forhold til det, den ville, og jeg glæder mig meget til, at den skal ses af et dansk publikum, fordi jeg tror, at de vil elske den lige så meget, som jeg gjorde. 

Men der skete også meget andet. Jeg deltog i paneldebatter med politikere fra Det Europæiske Parlament, jeg skrev artikler om kortfilm instrueret af kvinder, jeg tog et kursus i oversættelser og undertekster på film, jeg så tre fantastiske film til LUX Prize (Woman War, Styx, The Other Side of Everything) som jeg vil anbefale alle at se, jeg mødte de mest interessante filmskabere, filmkritikere og filmmennesker, der forhåbentlig alle vil blive en endnu større del af mit liv i fremtiden, jeg nød Venedig med nye venner og Aperol Spritz i solen, og jeg så generelt så utrolig mange smukke og overraskende film, at det næsten ikke er til at tro på, at det hele ikke engang varede to uger. Men det var endda knap nok to uger, og hvor er jeg glad for, at jeg sendte en ansøgning til Nicolai Biograf for et par måneder siden, og hvor er jeg stolt over, at jeg blev valgt - og hvor jeg misunder den unge dansker, der får lov til at komme af sted næste år!

- Dicte C. Houmøller.