Cinemateket præsenterer: 8 filmperler

Nicolai Biograf har den store fornøjelse af, for 4. år i træk, at vise danske og internationale filmperler i samarbejde med Cinemateket og Det Danske Filminstitut. Henover resten af 2020 vises 8 forskellige filmklassikere, der alle har sat deres spor i filmhistorien - og stadig vil ud over rampen.

Udvalget af filmene er lige så bredt som filmhistorien er lang. Store filmklassikere som Taxi Driver og 8½ vises i skøn forening med kultfilm som Pulp Fiction og Blinkende Lygter. 

Og der er både plads til Ghita Nørbys debut som Baronessen fra Benzintanken og en psykedelist udflugt til Woodstock.

I år har vi valgt at vise et par af filmene som udebiofilm, hvorved der er gratis adgang. Andre film ledsages af oplæg ved nogle af landets dygtigste filmeksperter, og en enkelt gang bliver der plads til et stykke "Woodstock"-kage.

Vi glæder os til at se dig i Nicolai Biograf.


Onsdag d. 1. juli kl. 19.00: Danmark 

Forfatter, ekspert på mellemkrigstiden og forhenværende professor ved RUC, Olav Harsløf, holder oplæg inden filmen.

Kameraet danser kulturoptimistisk gennem landskaber af glade cykelpiger og dampende lokomotiver. Vi ser de danske færger fyldes med trafik, følger rutebilen med cykler på taget, er ved Vesterhavets brænding og når til København, da neonlyset tændes og danserestauranterne åbner.

Billetlink udløbet

Onsdag d. 19. august kl. 19.00: Woodstock - Director's cut

Filmen vises i en forlænget Director's cut udgave, så vi serverer i samarbejde med Nicolai Café lidt lækkert og energiskabende Woodstock-kage til gæsterne.

’Woodstock’ 50 år! Michael Wadleighs Oscar-belønnede maratonportræt af Woodstock-festivalen betragtes af mange som festivalfilmen over alle festivalfilm.

Billetlink udløbet

Fredag d. 4. september kl. 20.30: Pulp Fiction - Udebio

Filmanmelder, filmekspert og Tarantino-fan Casper Christensen (kendt fra Filmnørdens Hjørne og Go'morgen Danmark) holder et introducerende oplæg om denne kæmpe kultklassiker.

’Pulp Fiction’ (som kunne fejre 25-års jubilæum sidste år) gav Quentin Tarantino status som Hollywoods nye vidunderdreng. Volden spiller som altid en hovedrolle i Tarantinos univers men distanceres samtidig af en livgivende humor.

Billetlink udløbet

Lørdag d. 19. september kl 20.30: Blinkende Lygter - Udebio

Der vil være en kort introduktion ved en af Nicolai Biografs frivillige filmentusiaster.

En kuffert med fire millioner i kontanter, en sportstaske proppet med skarpladte håndvåben og en flok gavflabe på overlevelsestur langt fra deres vante omgivelser.

Billetlink udløbet

Onsdag d. 23. september kl. 19.00: Baronessen fra benzintanken

Filmen introduceres af ekspert i dansk filmhistorie Brian Iskov.

”Enkebaronessen skulle vel ikke sidde og trænge til en bajer?” Med stilsikker situationsfornemmelse og Dirch Passer i topform er ’Baronessen fra benzintanken’ dansk lystspiltradition, når den er allerbedst.

Billetlink udløbet

Torsdag d. 8. oktober kl 19.00: Fellini 8 ½

Filmen indledes med et oplæg af adjunk, filmformidler og Fellini-kender Peter Skovfoged Laursen

Federico Fellinis overdådige, semi-selvbiografiske mesterværk om en succesrig filminstruktør, som tager ophold på en kuranstalt for at få lidt ro, er for længst gået over i filmhistorien.

Køb billet her

Onsdag d. 18. november kl 19.00: Forest Gump

Filmen indledes med et oplæg om Amerikansk historie ved USA-ekspert, lektor ved Center for Amerikanske studier, ADU, Niels Bjerre Poulsen.

Robert Zemeckis rørende og charmerende Oscarvinder fra 1994 har det hele: stemning, musik, historie og en fantastisk skæbne i titelfiguren, den enfoldige men godhjertede Forrest Gump, spillet forrygende af Tom Hanks.

Billetlink ikke tilgængelig endnu.

Onsdag d. 2. december kl 19.00: Taxi Driver

Filmen indledes med et oplæg ved filmformidler og Scorsese-ekspert Andreas Halskov.

Den unge taxichauffør Travis Bickle (Robert De Niro) kører alle typer mennesker rundt i New York uden helt at rumme forskelligheden eller forstå de sociale koder imellem dem. Noget ulmer i ham – og på et tidspunkt må det sættes fri!

Billetlink ikke tilgængeligt endnu.