Cinemateket Præsenterer: Efter brylluppet


 

Dansk films store kvindelige auteur Susanne Bier leverer med ’Efter brylluppet’ et fuldfedt melodrama, der udforsker temaer som skyld og ansvar med Mads Mikkelsen og Sidse Babett Knudsen i de bærende roller.
Jacob (Mads Mikkelsen) har i 20 år drevet et børnehjem i Indien og er tæt knyttet til stedet. Derfor generer det ham meget, da et møde med en rig sponsor tvinger ham til at tage tilbage til Danmark. Sponsoren Jørgen (Rolf Lassgård) vil tilsyneladende meget gerne have Jacob til at blive og inviterer ham endda med til sin datters bryllup. Ved festen går det op for Jacob, at Jørgens kone er hans egen eks-kæreste Helene (Sidse Babett Knudsen). Scenen er sat for et familiedrama på den helt store følelsesmæssige skala, men de mesterlige skuespilpræstationer og de uforfærdede nærbilleder skaber en inderlighed og en troværdighed, der får filmen til at ramme rent i hjertekulen.

Filmkritiker og tv-vært Ann Lind Andersen holder oplæg om den danske stjerneinstruktør Susanne Bier og kunsten at skrue en Oscar-kandidat sammen.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 124 min.
    Drama
    Frarådes under 7 år