The United States vs. Billie Holiday


 

* Oscar nomineret til bedste kvindelige hovedrolle *

The United States vs. Billie Holiday handler om den ikoniske jazzsangerindes liv, alt imens hun bliver undersøgt i en amerikansk narko-efterforskning.

Billie Holidays unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans. Billie Holiday skaber sensation, da hun optræder med sangen Strange Fruit, som handler om lynchning i sydstaterne i USA. Koncertsalene er udsolgte og publikum opfordrer hende til at synge tidens mest kontroversielle sang. Derfor er Billie Holiday et voksende politisk problem, og man ønsker handling fra højeste sted.
I Narkopolitiet ved man, at Billie er stofmisbruger, og vil bruge det til at få hende dømt og fjernet fra scenen. Agent Jimmy Fletcher får til opgave at overvåge hende, og involverer sig mere og mere i den karismatiske kunstner.

Golden Globe-vinder, Andra Day, synger selv flere af filmens sange og er nomineret til en Oscar for sin enestående præstation som jazzlegenden.
Fletcher spilles af Trevante Rhodes fra Moonlight og filmen er instrueret af Lee Daniels som stod bag de prisvindende dramaer Precious og The Butler.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 130 min.
    Drama
    Drama