Folk Horror - lørdagsbilletter


 

Folk Horror som genre betegnelse har sin baggrund i 1800 tallets gotiske spøgelseslitteratur og Weird Fiction, som ofte havde små afsidesliggende landsbysamfund med mystiske bagudskuende befolkninger, underlige kultiske praksisser og festivaler og en generel fornemmelse af fremmedhed fra det moderne og oplyste samfund som ramme.
Folk Horror festivalen i Nicolai Biograf og på Nicolai Scene er skabt i samarbejde med foreningen Nightmare Culture og blander forskellige udtryksformer som foredrag, kunst, koncerter og film, så den rette stemning kan indfinde sig i tiden omkring Halloween.
Der er mulighed for at købe forskellige typer billetter alt efter, om man ønsker hele pakken, altså begge dage, eller man f.eks. kun ønsker lørdagens koncert eller den ene dag.

Program Lørdag:

Nicolai Biograf:
12.00-13.00: Online foredrag af Andy Paciorek "The Historic and Folkloristic Roots Of Folk Horror."
13.00-13-30: Pause
13.30-14.30: Foredrag ved Ian Read : "Runes and runic magic in historical, folkloric, and practical perspectives".
14.30-15.00: pause

15.00-15.15: 'Entities: The Folkloric and Otherworldly Art of Andy Paciorek" Power Point show med Andy Pacioreks kunst.
15.15-17.45: Film: Midsommar
18.00-18.45: Præsentation og gratis smagsprøve på "Folk Horror Beer" ved Trolden Bryghus+

Nicolai Scene:
20.00-21.00: Dørene åbner til Nicolai Scene
21.00-22.30: Koncert med Fire+Ice på Nicolai Scene (ølsalg ved Trolden Bryghus under koncerten).

Om Foredragsholderne:
Peter Raagaard skriver for filmmagasinet 16:9 og vil fortælle om Folk Horror i film.
Engelske Andy Paciorek er forfatter og illustrator og henter sin primære inspiration fra folklore, horror og andre sære fænomener. Han har publiceret og bidraget med illustrationer til mere end 30 bøger, og med produktioner i blandt andet Channel 4 Television, Fortean Times Magazine, Bizarre Magazine og Harper Collins Publishing.
Ian Read vil, udover at spille med sit band Fire+Ice, holde foredrag om runer og runemagi i både historisk, folkloristisk og praktisk perspektiv. Dette vil give et sjældent indblik i en mystisk og esoterisk praksis fra en af de fremmeste moderne okkultister, som bl.a. i 1996 opnåede titlen runemester i den internationale organisation Rune-Gild.

Om koncerterne
LOS er en Drone/Roots projekt, som har rødder i nordisk shamanisme og tradition. LOS er skabt af multiinstrumentalisten Søren Sol, som er kendt for sin medvirken som bassist i Vikinge Folk Rock bandet Krauka. Debutalbummet Solblót udkom i 2019 og byder på en tranceagtig, dyb og shamanistisk folk drone med en distinkt urnordisk stemning.
Fire+Ice var sammen med bands som Current 93, Death in June og Sol Invictus blandt den kerne af bands, der i slut 80'erne og start 90'erne grundlagde neofolk genren. I dag står bandet fortsat blandt de mest respekterede og indflydelsesrige bands indenfor genren. Bandet ledes af okkultist, runemagiker og sanger /sangskriver Ian Read og blander akustiske folk ballader med runemagi og elektroniske, industrielle lydflader.

Om filmene:
Blood on Satans Claw fra 1971 er instrueret af Piers Haggard og omhandler en landsby i 1700 tallets England, hvor de unge indfanges i en satanisk kult og spreder død og ødelæggelse i det lille lokalsamfund. Da filmen udkom var den ikke nogen kommerciel succes, men den fandt hurtigt et nichepublikum og blev en kultfilm. I dag anses den for at være en klassiker indenfor folk horror genren.

Midsommar fra 2019 er instrueret af Ari Aster og behandler en flok amerikanske studerenes grænseoverskridende møde med en mystisk kult i Sverige, hvor runemagi, psykedeliske stoffer og mystiske ritualer i forbindelse med midsommerfesten får fatale konsekvenser.

Partout billet "Folk Horror Festival": 350 kr., der dækker begge dage.

Dark spirits rise from the furrows when

Nightmare Culture and Nicolai Bio & Scene

open the doors for the first ever Folk Horror Festival on Danish soil.

Cinema, music, art, and literature join forces for a total experience filled to the brim with the mystique, magic and folklore that the Folk Horror genre rests upon.


Saturday 31. october:
Nicolai Biograf:
12.00-13.00: Online lecture by Andy Paciorek "The Historic and Folkloristic Roots Of Folk Horror."
13.00-13-30: Break
13.30-14.30: Lecture by Ian Read : "Runes and runic magic in historical, folkloric, and practical perspectives".
14.30-15.00: Break

15.00-15.15: 'Entities: The Folkloric and Otherworldly Art of Andy Paciorek" Power Point show med Andy Pacioreks kunst.
15.15-17.45: Film: Midsommar
18.00-18.45: Presentation and free taste of "Folk Horror Beer" ved Trolden Bryghus+

Nicolai Scene:
20.00-21.00: The doors open to the Nicolai Scene
21.00-22.30: concert with Fire+Ice på Nicolai Scene

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 420 min.

    Til over 15 år