Druk


 


Biografklub Danmark Film

OSCAR VINDER af årets bedste internationale film OSCAR NOMINERET til bedste instruktør.

BODIL VINDER i kategorierne Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste manuskript.

"Det kan ikke udelukkes, at »Druk« i fremtiden vil blive set som en hyldest til den danske nationalsjæl med frisind, storsind, frihed og dybe kig i den blotlagte eksistens." BERLINGSKE

"De fleste danskere kan ikke undgå at føle deres virkelighed afbildet på skærmen, og det gør ’Druk’ til en enormt vedkommende film." SOUNDVENUE


Der findes en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. At alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger. Vi kender det godt; efter de første glas vin løfter samtalen sig, mulighederne åbner sig.

Martin er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt. Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit. Opmuntret af teorien kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Hvis Churchill vandt Anden Verdenskrig i en tæt tåge af spiritus, hvad kan de stærke dråber så ikke gøre for dem og deres elever? 

Resultatet er positivt i starten. Martins klasse hører efter på en anden måde nu, og projektet opløftes til en reel akademisk undersøgelse med indsamling af resultater. Langsomt, men sikkert får alkoholen de fire venner og deres omgivelser til at løsne op. Både undervisningen og resultaterne hæver sig, og de begynder for alvor at mærke livet.

I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle, og af sporet for andre. Det bliver tydeligere og tydeligere, at alkoholen kan skabe store resultater i verdenshistorien, men alt vovemod har konsekvenser.

DRUK er et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed.... - og alkohol.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 115 min.
    Drama
    Drama

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.