Style Wars


 

Style Wars er en dokumentarfilm om hip hop kulturen og dens amerikanske rødder. Filmen er instrueret af Tony Silver og produceret i samarbejde med Henry Chalfant. Den blev i sin tid vist på adskillige filmfestivaler og vandt bl.a. "Grand Jury Prize: Documentary" på Sundance Film Festival.
Dokumentaren fanger mange historiske øjeblikke fra hip hop kulturens tidlige barndom i 1970'erne og de tidlige 1980'ere.

Style Words: "Style Wars" introduceres af Lars Pedersen og Peter T Aagaard.

"Style Words" er en dialog mellem Lars Pedersen og Peter T Aagaard samt publikum. Her sættes rammen for en rejse på det store lærred tilbage til graffiti-scenen i New York anno 1982 og dokumentaren hyldes med tråde både tilbage til tidligste graffitiscene og til den indvirkning, Style Wars har haft på eftertiden. Optakten afsluttes med, at biografpublikummet kommer op af sæderne til en interaktiv graffitiquiz.

Om oplægsholderne
Lars Pedersen er en af ildsjælene i dansk graffiti formidling. Han er leder af Institut for Urban Kunst i København og engageret deltager i den danske og internationale graffitiverden igennem de sidste tre årtier, manden bag hovedværket "Will I Go To Hell For This?" om S-togs-graffiti, vært i dokumentar TV-serien "The Rise of Graffiti Writing" og skaberen af graffitiens enorme plads på Roskilde Festival.

Peter T Aagaard også kendt som PTA (ikke graffti crewet) er rapper, hiphopanmelder og brugt i medierne som ekspert udi hiphop, The Simpsons og wrestling. Han har dækket kulturen kontinuerligt i 25 år og har som mission at underholde, imens han dropper tung hiphop knowledge.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 114 min.
    Dokumentar
    Dokumentar