Enemies of the People - med oplæg


 

"Enemies of the People" er skrevet og instrueret af Rob Lemkin og Thet Sambath og redegør for Thet Sambaths forsøg på at finde sandheden og en form for afrunding på det folkemord, der fandt sted i Cambodia i årene 1975-1979.
Under De Røde Khmerer, ledet af Pol Pot, anslås det, at 1,7 millioner Cambodianere blev slået ihjel i de såkaldte "Killing Fields". Blandt ofrene var Thet Sambaths mor, far og bror.
Filmen indeholder bl.a. interviews med tidligere medlemmer af de de Røde Khmerer, hvoraf ingen tidligere har indrømmet deres grusomheder. Den hentede en Oscar-shortlisting, en Emmy, en særlig pris ved Sundance Filmfestival og et hav af andre priser, da den ramte biograferne.
Til at præsentere filmen får vi besøg af Anya Palm som er tidligere journalist på den cambodjanske avis, "The Cambodia Daily", hvor hun var Thet Sambaths kollega. Sammen dækkede de det krigsforbrydertribunale, som landet havde stillet op for at dømme de Røde Khmerers ledere og snakkede jævnligt med både bødler og ofre.
Anya Palm vil bl.a. fortælle om, hvordan man dækker et folkemord som journalist.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 123 min.
    Dokumentar
    Til over 15 år