Olsen-banden ser rødt m. introduktion


 

Introduktion ved filmjournalist og forfatter Christian Monggaard. Monggaard udgav for nyligt et digert og rost værk om Olsen-banden og vil fortælle om Egon Olsen & Co.’s helt særlige position i dansk filmhistorie.

’Olsen-banden ser rødt’ er dansk film, når den er mest veloplagt: En forrygende cocktail af folkekomedie, kupfilm og helhjertet hyldest til dansk højkultur.
Egon Olsen er blevet bedraget af en adelig forsikringssvindler. Nu vil han dels hævne sig, dels opnå en dusør ved at fremskaffe den kostbare kinesiske Ming-vase, svindelen drejer sig om. Imens er Kjeld og Yvonnes søn Børge blevet voksen og gift med sin lidt klodsede kæreste Fie.

’Olsen-banden ser rødt’ er den ottende og mest populære film i serien – den, hvor trioen bryder gennem kældrene i Det Kongelige Teater, således at larmen fra redskaber, boremaskiner og dynamit nøje er tilpasset ouverturen til ’Elverhøj’. Idéen er tyvstjålet fra Alfred Hitchcocks ‘Manden, der vidste for meget’, men tilføjet en solid dosis gemytlig danskhed af Erik Balling og hans faste medskaber, manuskriptforfatter og scenograf Henning Bahs. Kort sagt en frydefuld kombination af populær genrefilm og national guldalderkultur, der kan gøre selv den mest forbenede kyniker blød om hjertet.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 108 min.
    Familliefilm
    Familliefilm