Kunst i bio: Monet


 

ÅKANDER AF MONET - VANDETS OG LYSETS MAGI

Folkets Hus & Parker og Nicolai Biograf præsenterer en helt ny film om den store kunstner Monet og hans interesse for vand og lys, der bliver afspejlet i
åkandemalerierne.

Dette er historien bag et gigantisk kunstværk som brød med konventionerne og om en kunstner, der fik genoprejsning takket være sine malerier. I det lemlæstede Frankrig i slutningen af første verdenskrig, rev den geniale Monet op i traditionerne og forandrede
kunstverden for evigt.

Dette er også fortællingen om Monets besættelse af vand og lys, noget han ikke kunne flygte fra og som han forvandlede til en slags magi.
Fortællingen om de radikale kræfter som revolutionerede den moderne kunst. Monets tydelige mål var, på en helt ny måde at overføre ”det første, rene indtryk” af former og genstande som øjet opfatter dem til lærredet.

Filmen viser maleriet Åkander på en måde, som ikke er blevet vist før. Et unikt, eksklusivt kig på de mesterværker som opbevares af Musée de l’Orangerie (Paris), Musée Marmottan Monet (Paris), Musée d’Orsay (Paris) og Monets hjem og have i Giverny.

Filmen er inspireret af bestseller Mad Enchantment: Claude Monet and the Painting of the Water Lilies fra 2016, skrevet af Ross King, som også medvirker i filmen.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 80 min.
    Dokumentar
    For alle

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.