Climax


 

Danm. prem.
I midten af 90'erne samles 20 dansere i en trænings-camp på en nedlagt kostskole midt ude i skoven. Efter endt træning mødes de omkring en stor bowle sangria. Snart tager stemning en uventet drejning og efterhånden, som natten skrider frem, tager vanviddet til.
Det går hurtigt op for dem, at de er blevet "drugged". Mens nogen er i paradis, udvikler natten sig til et helvede for de fleste andre. CLIMAX, der er baseret på virkelige hændelser, kan bedst beskrives som en kompromisløs og visuelt udfordrende skildring af Sodoma og Gomorra.
"Noé kan alligevel ikke dy sig for at prøve at postulere eksistentiel dybde undervejs, og dermed prikker han hul på sin egen farverigt changerende sæbeboble."
Pol.


"underholdende, dragende og vanvittig. Og det er mere end nok."
**** Jyll. Posten


"Ikke nogen elskelig film, snare frastødende, men en film man vanskeligt kan ryste af sig."
*****Cinemazone"Climax er Noés musikgave til sin egen generation eller måske den mest festlige begravelseshymne nogensinde."
**** Ekko


CLIMAX er instrueret af den argentinskfødte instruktør Gaspar Noé, der er kendt og berygtet for sin innovative, provokerende, grænseoverskridende og hårdtslående stil. Noé debuterede i 1998 med thrilleren "I Stand Alone", men slog igennem internationalt med den banebrydende "Irreversible" i 2002, der med sin nytænkende opbygning (historien er fortalt omvendt kronologisk) og kvalmefremkaldende voldtægtssekvens, printede sig ind på nethinderne hos biografgængerne og i hjerterne på anmelderne. Siden fulgte den psykedeliske "Enter the Void", inden han i 2015 instruerede den temmelig erotiske "Love".

CLIMAX har været præsenteret på adskillige festivaler og har høstet store roser - de største på Filmfestivalen i Cannes, hvor den blev belønnet med "Directors Fortnightprisen. Filmen var ydermere blandt de sidste fem kandidater til at repræsentere Frankrig ved næste års Oscar-uddeling, men måtte se sig slået af Emmanuel Finkiels "La Douleur".

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 95 min.
    Musikfilm
    Til over 15 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.