To minutters stilhed


 

Danm. prem.
Hvad der starter med en spontan solidarisk reaktion hos nogle elever i efterkrigstidens Østtyskland tiltrækker sig snart opmærksomhed fra toppen af regeringen.
"Historiske film om civilkurage i drabelige tider er næsten altid udfordrende, og 'To minutters stilhed' er ingen undtagelse."
4 hjerter, Pol.


"Man bliver ganske enkelt klogere af Krauses film."
**** Jyll. Posten


"er på én gang en tragisk og livsbekræftende film, som man både kan slå sig på og blive klogere af - også i dag, 60 år senere, hvor sandhed og principper er under pres."
Information


"Noget nær perfekt afviklet drama om sandhed og løgn, troskab og forræderi, i DDR-tiden er et uafrysteligt spejlbillede af menneskeheden selv."
***** Ekko
Året er 1956. I Østtyskland lever folk afsondret fra omverden, men jerntæppet er endnu ikke helt stærkt nok til at afholde de to drenge, Kurt og Theo, fra at lave små hemmelige ture til det forjættede Vesten.

Men jerntæppet strammes, og da et oprør i Ungarn bliver slået hårdt ned, beslutter de to drenge, sammen med resten af deres gymnasieklasse i den østtyske by Stalinstadt, at holde et minuts stilhed i solidaritet med de faldne. Skoleledelsen reagerer voldsomt på elevernes opførsel - man tolererer ikke systemkritik. De unge bliver bedt om enten at udpege bagmanden for oprøret eller alle bliver smidt ud af skolen.

Filmen bygger på virkelige begivenheder.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 111 min.
    Drama
    Til over 11 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.