Colette


 

Danm. Prem

Da Colette (Keira Knightley) gifter sig med Henry 'Willy' Gauthier-Villars (Dominic West) flytter hun fra et simpelt liv på landet, og kastes ind i det hæsblæsende Parisiske bohemeliv. I dette selskab udvikler Colette hurtigt sine evner som forfatter, hvor hendes første romaner udgives under Willy's navn.
Hun accepterer i første omgang, da Willy også er en mentor for hendes arbejde. Men han forråder hende da hendes historier vinder dem berømmelse og status, og langsomt begynder Colette at kæmpe imod og at kæmpe for den anerkendelse hun fortjener.

For Colette var forud for sin tid og kompromisløs, og hun var ikke kun en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist, men også en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret til at have en stemme i en mandsdomineret verden.

"Keira Knightley spiller med både skarphed og sødme i en film, der giver hende en lige så stor udfordring, som da hun spillede Sabine Spielrein i Cronenbergs 'A Dangerous Method'."
4 hjerter, Pol.



"selv om meget bryder sammen for Colette, så er det, som om man rejser sig og går lidt mere rank ud af biografsalen. På kunstens, kærlighedens og kvindernes vegne."
***** Berl. Tidende


"en smuk film om en kvinde, der forsøger at bryde ud af sin tid."
**** Jyll. Posten


"en på alle måder underholdende og oplysende fortælling."
Information


"er smuk, har et fascinerende tidsbillede og byder på et faktisk ganske moderne syn på køn, identitet og seksualitet."
**** B.T.


"er så menneskeklogt fortalt, at man overgiver sig."
**** Ekko

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 111 min.
    Drama
    Frarådes under 7 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.