Grænse


 

Danm. prem.
Mulig Oscarnominering for bedste udenlandske film

John Ajvide Lindqvist, forfatteren til filmen 'Lad den rette komme ind', som er spillet i Nicolai Biograf i 2008, har leveret forlægget til Ali Abbasis ikke mindre fantastiske 'Grænse'.
Handlingen kredser om toldbetjenten Tina, som har en sjette sans, når det drejer sig om at udpege smuglere. Men da hun møder den mystiske Vore, begynder hun for første gang at tvivle på sine fornemmelser.
'Grænse' vandt hovedprisen i Un certain regard i Cannes

"Hold da kæft"
****** Filmselskabet
"Filmens balance mellem sort og snurrig humor og eventyrbetonet, romantisk tragik holdes djævleblændt sikkert."
6 hjerter, Pol."...en både "Hvad F... sker der her?" -komedie, en hjerteknugende tragedie og en allegorisk undersøgelse af, hvad det vil sige at stå uden for -vel at mærke på en måde, så enhver vil kunne identificere sig med filmens utilpassede outsidere."
***** Berl. Tidende


"en fabelagtig film, der bliver ved med at kravle rundt i erindringen og underbevidstheden, længe, længe efter at rulleteksterne er løbet færdige."
***** Jyll. Posten


"står for sig selv som en vigtig, dyb, rørende og troldet erfaring af at skulle vælge sin bedste måde at være til stede i den grumme, smukke verden på."
Information


"Udforsker under en fernis af genrekultfilm grænsen mellem menneske og dyr i et formidabelt eventyr, der knytter an til emner som migration og flydende kønsroller."
***** Ekko

'forfriskende original blanding af skævt eventyr, folklore, politiefterforskning, tragisk romance og eksistentielt drama'.
Screen Int.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 101 min.
    Drama
    Frarådes under 7 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.