SYRISKE FILMDAGE: Brande


 

Efter filmen vil der være en kort QandA med instruktøren, hvor der vil være lejlighed til at stille spørgsmål på både dansk, engelsk og arabisk.

Om filmen:
Brande (arabisk: Mohamad Abdulaziz) handler om fire syriske kvinder, som er rundet af vidt forskellige miljøer, og hvis veje krydses, imens de forsøger at overleve krigen.
Filmen bruger kvindernes historie til at fortælle noget om krigens barske realiteter, der udligner forskelle og rammer alle uanset baggrund.
Det er, som åbner der sig en dør til at lære farverige skæbner at kende - skæbner, der alle omfavner de begivenheder, der udspiller sig.

Om instruktøren:
Mazen Haj Kassem er en syrisk skuespiller, som er uddannet på Dramatic High School i Damaskus. Han debuterede som en af hovedrolleindehaverne i TV serien "Taht Samaa al-Watan" (dansk: "Under himlen"), som handlede om krigen og blev vist i hele mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien.

Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har bl.a. haft en rolle i "The Neil Hilton", som blev optaget i Filmbyen i Århus i 2016.

Sprog:
Filmen vises på arabisk med engelske underteksteri

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 120 min.
    Drama
    Til over 11 år