SYRISKE FILMDAGE: Brande


 

Efter filmen vil der være en kort QandA med Mazen Haj Kassem, som er initiativtager til Syriske filmdage. Her vil der være lejlighed til at stille spørgsmål på både dansk, engelsk og arabisk.

Instruktion: Mohamad Abdulaziz

Om filmen:
Brande (arabisk: Mohamad Abdulaziz) handler om fire syriske kvinder, som er rundet af vidt forskellige miljøer, og hvis veje krydses, imens de forsøger at overleve krigen.
Filmen bruger kvindernes historie til at fortælle noget om krigens barske realiteter, der udligner forskelle og rammer alle uanset baggrund.
Det er, som åbner der sig en dør til at lære farverige skæbner at kende - skæbner, der alle omfavner de begivenheder, der udspiller sig.

Om initiativtager til Syriske filmdage Mazen Haj Kassem:

Mazen Haj Kassem er en syrisk skuespiller, som er uddannet på Dramatic High School i Damaskus. Han debuterede som en af hovedrolleindehaverne i TV serien Taht Samaa Al-Watan (på dansk: "Under himlen"), som handlede om krigen og er blevet vist i hele mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien.


Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har bl.a. haft en rolle i "The Neil Hilton", som blev optaget i Filmbyen i Århus i 2016.

Sprog:
Filmen vises på arabisk med engelske underteksteri

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 120 min.
    Drama
    Til over 11 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.