SYRISKE FILMDAGE: Solitaire


 

Filmen efterfølges af en kort QandA med den syriske skuespiller Mazen Haj Kassem, hvor man kan stille spørgsmål på både dansk, engelsk og arabisk.

Instruktion: Nadia Eliwat

Om filmen
Therese, borgmesterens kone i en libanesisk landsby, forbereder sig med glæde på at skulle have besøg af sin datters bejler og hans forældre, som skal blive og overnatte.
Hun har i sinde at vise dem billeder af sin elskede bror, som blev dræbt af en syrisk bombe for 20 år siden. Broderen er på bizar vis tilstede hvert et hjørne af hendes hus, og hans død har påvirket Therese meget.
Først da de længe ventede gæster står på Therezes dørtrin finder hun ud af, at de er Syrere, og beslutter, at det skal blive over hendes lig, at datteren forlover sig med sin bejler.

Om initiativtager til Syriske filmdage Mazen Haj Kassem:

Mazen Haj Kassem er en syrisk skuespiller, som er uddannet på Dramatic High School i Damaskus. Han debuterede som en af hovedrolleindehaverne i TV serien Taht Samaa Al-Watan (på dansk: "Under himlen"), som handlede om krigen og er blevet vist i hele mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien.


Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har bl.a. haft en rolle i "The Neil Hilton", som blev optaget i Filmbyen i Århus i 2016.

Sprog:
Filmene vises på arabisk med engelske undertekster.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 92 min.
    Drama
    Til over 11 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.