SYRISKE FILMDAGE: Four o'clock Paradise time


 

Bemærk: filmen efterfølges af den 13 minutter lange kortfilm: "Et forår er gået" (instruktion Iva Daoud) om en mand, der er plaget på krop og sjæl efter det arabiske forår, som tog alt, hvad han havde kært, fra ham.

Instruktør: Mohamad Abdulaziz

Om filmen:
Syv skæbner krydser hinanden i det krigshærgede Damaskus.

Den unge Maya ligger på hospitalet med uhelbredelig kræft. Her får hun besøg af sin tidligere elsker Hani, der netop er blevet løsladt fra fængslet. Mayas far, der er embedsmand i Assads regering, har imidlertid travlt med at splitte Maya og Hani.

Mayas to venner Hala og Naya skændes på grund af Halas elsker Kinan, som er stærk modstander af Assads regime.

På Mayas hospitalstue ligger også den kræftramte Dersem, hvis mand Basim forsøger at sælge sin nyre, fordi der ikke er penge til medicin.

Endelig møder vi den unge danser Lila, som venter på at få lov til at danse og nogle soldater fra en vejspærring ved siden af hospitalet.

Filmen er fiktion, men giver et realistisk indblik i, hvordan livet udfolder sig for dem, som prøver at opretholde en hverdag midt i murbrokkerne i det krigshærgede Syrien.


Om initiativtager til Syriske filmdage Mazen Haj Kassem:

Mazen Haj Kassem er en syrisk skuespiller, som er uddannet på Dramatic High School i Damaskus. Han debuterede som en af hovedrolleindehaverne i TV serien Taht Samaa Al-Watan (på dansk: "Under himlen"), som handlede om krigen og er blevet vist i hele mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien.

Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har bl.a. haft en rolle i "The Neil Hilton", som blev optaget i Filmbyen i Århus i 2016.

Sprog:
Filmene vises på arabisk med engelske undertekster.
Efter filmen stiller Mazen op til en QandA, hvor man kan stille spørgsmål på både engelsk, dansk og arabisk.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 113 min.
    Drama
    Til over 11 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.