Det Tredje Mord


 

Danm. prem.

Den prominente advokat Shigemori skal forsvare Misumi, der er anklaget for mord og røveri og som tidligere har siddet i fængsel for et mord begået for 30 år siden.
Forsvarsadvokatens sag virker tabt på forhånd, da hans klient erklærer sig skyldig allerede fra start, til trods for hans udsigter til dødsstraf.
Men som Shigemori begynder at grave dybere i sagen og taler med offerets familie og Misumi selv, begynder han at tvivle på, om hans klient nu også er skyldig.


Hvad er sandhed, og hvad er retskaffenhed?
”Det tredje mord” stiller interessante og etiske spørgsmål til retssystemet og konceptet i dét at dømme et andet menneske, for hvad er sandhed, hvad er retskaffenhed, og for en dommer? Og hvad er i virkeligheden det tredje mord?

"retsfilosofisk drama forklædt som krimi"
4 hjerter, Pol.

"Mesterlig og tankevækkende
***** Kr. Dagblad

"Det er smukt."
**** Jyll. Posten

"Det er som altid interessant at blive lukket ind i Koreedas gennemarbejdede, filmiske univers og dele hans fascination af at udforske mennesker og deres vilkår."
Information


"En film, hvis…psykologiske nøgternhed, både hvad angår retssystemet og det enkelte menneske, er maximalt. Fremmed og alligevel nært."
***** Cinemazone


"en løsning….får vi aldrig. Det ville nemlig være at forråde selve fortællingens kerne, og kompleksiteten er i sidste ende filmens store styrke."
***** Ekko

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 124 min.
    Drama
    For alle

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.