Manhattan m/introduktion af Christian Hundebøl Høj


 

Woody Allen, USA, 1979

'Manhattan' er et af Woody Allens mest indsigtsfulde og poetiske filmværker – gennemsyret af neurotisk Allen-humor, sort-hvide widescreenbilleder og Gershwins evergreens. En smuk, rørende og morsom film, om menneskers jagt på kærligheden i storbyen. Netop restaureret i flot 4K kopi.

Med sin location i hjertet af New York, sit fortættede og dialogmættede skuespil og sit tragikomiske take på kærlighedens veje og vildveje er ’Manhattan’ (1979) en af de allermest allen'ske af de i alt 47 Woody Allen-film, som indtil videde har set dagens lys – og en af dem, som altid vejer tungest, når der gøres status over den amerikanske auteurs samlede værk. 'Manhattan' indcirkler kærlighedens spil og tab med lige dele indsigtsfuldhed og poetisk fingerspidsfornemmelse – i besnærende sort/hvid-billeder og detaljemættede widescreen-kompositioner (af fotograf Gordon Willis) tilsat George Gershwins meddigtende evergreens på lydsiden.

I centrum er Woody Allen selv i rollen som den uforløste forfatter Isaac Davis på 42, som har indledt et forhold til en bare 17-årig highshool-pige, efter at konen (Meryl Streep) har forladt ham – til fordel for en anden kvinde vel at mærke, og i øvrigt arbejder på en afslørende bog om sin eks. Dramaet sættes uforligneligt underskruet på spidsen, da Davis brænder varm på sin bedste vens elskerinde (Diane Keaton), en anspændt, intellektuel journalist med rod i privatlivet.

Kort sagt et overflødighedshorn af veloplagt storby-cinematografi og sprøde one-liners lagt i munden på neurotiske middelklassekarakterer i katapultflugt mod selvopdagelse og -sabotage. Tidløs og tidssvarende som få – og et must-see på stort lærred!

Kulturformidler ved Kolding Bibliotek Christian Hundebøl Høj vil introducere filmen ved at tage pulsen på den lille store instruktør og den buldrende metropol.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 96 min.
    Drama
    Drama

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.