Om Nicolai


BIOGRAFEN


Vi er en ’art cinema’, der viser et bredt udsnit af kunstneriske kvalitetsfilm, suppleret med et mainstream repertoire, der spænder over børne- og ungdomsfilm, familie- og dokumentarfilm. Begge biografsale er fuldt digitaliserede, så både billede og lyd bidrager til den store biografoplevelse. Derudover tilbyder biografen en lang række kulturelle arrangementer som foredrag, debataftener, temadage m.m.

  • SAL 1, der er udstyret med den bedste teknik til fremvisning. Det giver billede og lyd til en stor biografoplevelse. 81 nummererede pladser.

  • SAL 2, der kan bruges ikke kun til film, men også f.eks. foredrag, teaterforestillinger og musik. Salen er udstyret med den bedste teknik til fremvisning. 48 siddepladser + mulighed for bord opstilling.

  • KØRESTOLE, Nicolai Biograf tilbyder kørestolspladser.

>> Bliv frivillig i Nicolai Biografen


HISTORIE

 

Foreningen FILM6000 blev stiftet i sommeren 1999 af en række film- og kulturinteresserede Koldingborgere.

Indtil 2005 holdt foreningen til på Klostergården under mere spartanske forhold, men da muligheden bød sig for at forpagte lokalerne i Nicolai-komplekset, sprang man til og fik dermed en førsteklasses beliggenhed i de historiske bygninger i hjertet af Kolding.

Foreningens formål er at styrke filmmiljøet, filmkulturen og filmkunsten i Kolding midtby samt at styrke interessen for filmen og dens mange facetter. Dette sker blandt andet ved at drive en offentlig cafe og biograf efter art cinema- principper, arrangere udstillinger og deltage i tværkulturelle aktiviteter, der kommer en videre kreds til gode.

Foreningen FILM6000 består af en stab af frivillige, som udfører alle arbejdsopgaver lige fra PR til at udvælge og vise film, sælge billetter og arrangerer kulturelle arrangementer/events.

>> Læs mere om Nicolai kompleksets bygninger i et historisk perspektiv

 

Nicolai Biograf er medlem af Artcinema Foreningen