Torsdagsevent: Lucky

I LUCKY møder vi den afdøde skuespiller Harry Dean Stanton i en af hans sidste filmroller, som en 90-årig kæderygende ateist, der drager ud på en spirituel rejse for at finde sig selv i den Amerikanske ørken. Der vil være et kort oplæg og et glas vin forud for filmen.

SYNOPSIS

LUCKY er en åndelig rejse, hvor vi følger den 90-årige kæderygende ateist, Lucky og alle de andre mærkværdige karakterer, som bor i hans afsidesliggende lille hjemby i den amerikanske ørken. Efter at have overlevet alle sine samtidige venner befinder Lucky sig ved et af livets skel og drager ud på en rejse for at finde sig selv og opnå det uopnåelige: oplysning.

Den anerkendte skuespiller John Carroll Lynch (”Gran Torino”, ”Zodiac”, ”Shutter Island”) har med sin instruktørdebut kreeret ikke bare et mageløst højdepunkt i Harry Dean Stantons karriere, men også et meditativt greb om emner som dødelighed, ensomhed, åndelighed og venskab.

Udover Harry Dean Stanton (”Alien – Den 8. passager”, ”Den grønne mil”) byder filmen også på optrædener af personligheder som Oscar-nominerede David Lynch (”Twin Peaks”, ”Elefantmanden”, ”Mulholland Drive”), og det Golden Globe-nominerede trekløver Tom Skerritt (Alien, Top Gun) Ron Livingston (”Kammerater i krig”, ”Nattens dæmoner”) og Ed Begley Jr (Ghostbusters).

 

PRESSEN SKREV


"En sublim film" - Filmmagasinet Ekko


"Stanton leverer en fantastisk præstation såvel som grinagtige replikker og vækker en Lucky til live, man ville ønske, man kendte" - Ordet


"Lucky er både humoristisk, bevægende, beskeden og den bedste svanesang jeg kunne ønske mig til en af filmhistoriens helt store skikkelser" - Kinosaur