Wind River


 

Danm. prem.
Instruktørprisen Un Certain Regard, Cannes 2017


Den erfarne vildtjæger Cory Lambert (Jeremy Renner) finder en ung kvinde død i sneen i vildmarken i Wyoming. Alt peger på, at hun er blevet brutalt voldtaget og er flygtet barfodet hele natten gennem det øde snelandskab.
Til at lede efterforskningen sender FBI en ung nyuddannet agent, Jane Banner (Elizabeth Olsen), fra Las Vegas kontoret. Sammen begynder det umage par at følge de spor, der kan løse det mystiske mord og sagen viser sig at trække tråde til Corys egne rødder i det gamle indianerreservat.

Er man til krimier og har nydt godt af Nicolai Biografs ”Sicario” og ”Hell or High Water”, skrevet af Taylor Sheridan, vil mam med garanti også nyde denne hans filmdebut.


Stemningen i filmen understreges effektfuldt på soundtracket af Nick Cave og Warren Ellis’ musik
"Jeg nød atmosfæren, men havde det lidt for let og for lækkert i denne stiliserede noir i nyfalden sne."
4 hjerter. Pol.


"Hvor "Hell or High Water" var en god film, er "Wind River" forrygende, og dens sympati for indianerne og indignation over, hvordan de hvide har behandlet dem, mærkes."
***** Berl. Tidende

"...Sheridan cementerer med den stærke og velgennemførte skildring sin position som en af tidens mest relevante og vigtige samfundskronikører i amerikansk film."
***** Jyll. Posten


"Med uhørt øje for detaljer og minimal dialog."
***** B.T.


"Taylor Sheridan debuterer med en gribende thriller om afmagt og apati i et indianerreservat, hvor amerikanerne upåagtet fortsætter et hundredårigt folkedrab."
***** Ekko

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 110 min.
    Drama
    Til over 11 år