The Square


 

Den Gylne Palme i Cannes 2017

Bedste mandlige hovedrolle ved European Film Awards
Oscarnomineret 2018 som bedste udenlandske film

Christian (Claes Bang) er kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The Square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade.
En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.


Skrevet og instrueret af Ruben Östlund, der tidligere bl. . har lavet "Force majeure""er et fænomenologisk kunstværk om samfundet, som med ætsende morsomme scener skræller lag på lag af civilisationen."
6 hjerter, Pol.


"Alt i "The Square" synes at bevæge sig på flere planer samtidig. Det konkrete, som symboler og på et diffust niveau, hvor man i stigende grad bliver i tvivl, om man som tilskuer faktisk er blevet en del af værket."
***** Berl. Tidende"er ikke et minut for lang, ikke et minut for kort og i det hele taget en helt og aldeles perfekt film."

****** Jyll. Posten

"Det gælder i øvrigt filmen som helhed, der er en af de mest originale oplevelser, du får i biografen i år."
***** E.B.


"det er både morsomt og ret foruroligende på samme tid."
***** B.T."The Square giver et sjældent velformuleret og rammende nutidskritisk billede. Angrebene er mange, groteske, og heldigvis fyldt med skøn absurd humor, der gør filmen til en lille satirisk kunstperle..."
***** Cinemazone


 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 142 min.
    Dramakomedie
    Til over 15 år