Med krop og sjæl - 2D


 

Danm. prem.
Gudbjørnen i Berlin
p>Endre og Mária arbejder begge på et slagtehus: Endre er økonomichef, mens Mária er den nyansatte og grundige kvalitetsinspektør med autistiske træk.
Chefen på slagtehuset forholder sig mistænksomt til Mária, men Endre synes hun er køn, omend hun holder sig lidt for meget for sig selv og er meget streng, når det kommer til at leve op til regeringens standarder for kød.
Om natten drømmer Mária og Endre den samme drøm. I drømmen mødes de i skikkelse af to forelskede rådyr i skoven, og de opdager det pudsige sammenfald, da en psykolog interviewer dem i forbindelse med en undersøgelse på slagtehuset.
Først bliver de to introverte rutinemennesker forlegne, men senere begynder de at sammenligne deres drømme i frokostpausen. Med tiden kan de ikke ignorere den intimitet og kærlighed, som de så nemt deler i deres fælles drømme. Men en ting er drømme; en anden er virkelighed, og det viser sig at være noget mere besværligt at genskabe intimiteten i døgnets vågne timer

"Årets ungarske guldbjørnevinder fra Berlin er et smukt, filmlyrisk modstykke til tidens kynisme."
5 hjerter. Pol.


"Dyrene toner frem i første scene i "Med krop og sjæl" og går igen i hele Ildikó Enyedis ungarske drama, der i samme bevægelse er allegori og østeuropagrå realisme. Det er i sig selv lidt af et kunststykke at få dét til at balancere, men lykkes langt hen ad vejen."
**** Berl. Tidende


"De mange statiske, kliniske og knivskarpe indstillinger gør filmen smuk og kold på samme tid."
**** Jyll. Posten


"En særling, man gerne vil forstå og elske. En original, som man også må bære lidt over med."
**** Ekko

 

 • Spilletid:
  Genre:
  Censur:
 • 116 min.
  Drama
  For alle

 

 

  Der er ingen film.