The Party


 

Danm. prem.
Den midaldrende Janet (Kristin Scott Thomas) udnævnes til sundhedsminister for sit unavngivne parti, der ligner det britiske Labour besnærende meget.
For at fejre udnævnelsen har hun inviteret sine nærmeste venner til middag, og med til denne kommer en stjerneparade af skuespillere. Bl. a. April (Patricia Clarkson, der er kæreste med en tysk aromaterapeut (Bruno Ganz).
Det vrimler med one liners under middagen, hvor April selv f. eks . siger »man kildrer en aromaterapeut og ender med en nazist«. En anden oneliner er »Du er en førsteklasses lesbisk, men en andenklasses tænker« samt endelig denne: »Hvorfor var der så mange jøder i kz-lejrene? Fordi opholdet var gratis«.

Med i selskabet er også et lesbisk par (Cherry Jones og Emily Mortimer), som venter trillinger, en ung cokesniffende Tom (Cilian Murphy), hvis hustru, Marianne, er forsinket og kommer til at fremstå som aftenens store gåde.

Derudover den nyudnævnte ministers mand, Bill (Timothy Spall), der kommer ud fra sit rødvinsinficerede fravær ved grammofonen med hele to voldsomme nyheder.
”The Party” er instrueret af Sally Potter med klippet af danske Anders Refn.
"De ældre i filmen har akkumuleret sår. Det er det, man gør, når man bliver ældre, så det er en sårenes komedie", siger Sally Potter om sin film i et Politiken interview.
"sort-hvidt nutidstragedie forklædt som intelligent sædekomedie om politik og privatliv, i dramatisk spændetrøje pg stjernespillet topform"
5 hjerter, Pol.
"en stram samfundssatire med nogle af de bedste skuespillere, man kunne forestille sig."
***** Jyll. Posten


"Alle spiller godt, og alle spiller godt sammen. De synes at nyde samspillet, og det smitter charmerende af på tilskueren og strammer plottets mange tråde op med dramatisk spændstighed."
**** Ekko

 

 • Spilletid:
  Genre:
  Censur:
 • 71 min.
  Drama
  Frarådes under 7 år

 

 

  Der er ingen film.