Cairo Confidential


 

Danm. prem.
Bedste internationale film på Sundance Festival

Noredin (Fares Fares) er en korrupt politiefterforsker i Cairo, som systematisk afpresser de lokale kriminelle for penge. I en tåge af stoffer og alkohol holder han sig oven vande i et retssystem, der er på kanten af et kollaps.
Efterforskningen af mordet på en kendt sangerinde, der findes død på The Nile Hilton Hotel, havner på Noredins bord. Det der ligner et simpelt jalousidrama, viser sig hurtigt at være mere kompliceret end først antaget, og sporene fører helt ind i den politiske magtelites inderkreds. Noredin begynder at stille spørgsmålstegn ved sin egen moral, mens han bliver draget ind i en mørk labyrint af prostitution, mord, magtmisbrug og skjulte politiske motiver.
”Cairo Confidential" er en rå og nervepirrende politisk thriller og er inspireret af virkelige begivenheder i Kairo op til revolutionen i Egypten i 2011.
"Cairo Confidential's anspændte arabiske atmosfære er et kriminelt nybrud."
4 hjerter, Pol.


"'Cairo Confidential' benytter sig af alle noir-genrens greb og skabeloner og fortæller en tilpas nervepirrende historie om korruption og moralsk forfald i det egyptiske samfund, lige inden Det Arabiske Forår brød løs."
Information


"et vibrerende portræt af den hektiske, overbefolkede by, på én gang frastødende og tiltrækkende."
***** Ekko

 

 • Spilletid:
  Genre:
  Censur:
 • 106 min.
  Drama
  Til over 11 år

 

 

  Der er ingen film.