Neruda


 

Danm. prem.


Til en fornem udklædningsfest i Chili i 1948, er den feterede livsnyder Pablo Neruda (Luis Gnecco klædt ud som Lawrence af Arabien. Afklædte kvinder, utallige beundrere tigger om hans gunst, men da hans mund igen løber over med at citere et af de sørgelige vers, der tidligere har scoret kegler, skifter stemningen.
En delegation fra det kommunistiske parti, som Neruda er aktivt medlem af, melder deres ankomst med råd om, at Neruda bør gå under jorden. Chiles præsident Gabriel Gonzales Videla (Alfredo Castro) har forrådt sine socialistiske rødder og er gået i krig mod kommunismen, der er sortlistet i hele landet.
Nu er de efter Neruda, der ud over at være digter også er både politiker og diplomat.
Men Neruda foretrækker at gå i eksil, som delegationen og hans hustru, den argentinske aristokrat Delia del Carril (Mercedes Morán) foreslår.
Neruda bliver efterfulgt af en ihærdig detektiv, den mystiske Óscar Peluchonneau (Gael García Bernal).
Muligvis er Óscar uægte søn af den berømte efterforsker og politiinspektør Peluchonneau og overbevist om, at han er bestemt til noget stort i politiforcen.

Detektiven følger hele tiden i forfatterens spor og kommer nærmere og nærmere sit mål, selvom man aldrig har fornemmelsen af, at han er tæt på at fange ham. Eller hva`?

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 107 min.
    Drama
    Til over 11 år